alapítva: 1981

Versenykiírás Öregfiúk 1. (34+) kategória

TEREMLABDARÚGÓ TORNA
V E R S E N Y K I Í R Á S A
2019. ÉV
ÖREGFIÚK 1. (34+) KATEGÓRIA

1. A verseny rendezője:
Egerszegi Sport és Turizmus Kft. 
Székhely: 8900 Zalaegerszeg, Stadion út 3.,
adószám: 13955106-2-20
képviseli: Bánhegyi Péter ügyvezető
az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai támogatásával.

2. A verseny célja
A téli időszak sportolási igényeinek bővítése.
A kispályás labdarúgás népszerűsítése, sporthagyományok ápolása.

3. A verseny helye:
Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok – 8900 Zalaegerszeg Stadion út. 3.

4. A verseny ideje: 2019. január 11.
A versenyt csak megfelelő számú nevezés esetén rendezzük meg.
A verseny elmaradása esetén a befizetett nevezési díjakat visszatérítjük.

5. A verseny résztvevői:
Minden olyan Öregfiúk csapat, amelyik a tornára benevez, s a nevezési díjat befizette.
A torna során egy játékos csak egy csapatban szerepelhet.
A csoportban kizárólag azon játékosok nevezhetnek, akik a verseny napjáig 34. életévüket betöltötték.
A részvételhez sportorvosi igazolás nem szükséges, viszont minden játékos csak saját felelősségére vehet részt a tornán.
A nevezés csak akkor érvényes, ha a nevezés és a befizetett nevezési díj határidőre beérkezik. A nevezés, vagy a nevezési díj hiányában a csapatokat nem sorsoljuk!
Nevezés a regisztrációs fül alatt található online regisztrációs űrlapon keresztül adható le. Regisztrációs űrlap
Csapatonként maximum 12 fő nevezhető.
Az online nevezés során legalább 1 fő csapatjátékos nevét meg kell adni, melyet a meccsnap előtt 24 órával min.9 – max. 12 főre ki kell egészíteni. Erről a listát az info@csarnokkupa.hu email címre kérjük elküldeni a mezszámokkal és pontos születési dátumokkal együtt.
A nevezés során – az időrendiség figyelembevételével! – maximum 20 csapat nevezését tudjuk elfogadni.

6. A verseny lebonyolítása:
A nevezések számától függően csoportbeosztást készítünk.
A csoportokon belül körmérkőzéses rendszert alkalmazunk.
Minden csapat minimum 3 mérkőzést játszik.
A mérkőzés győztese 3, döntetlen eredmény esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Vereség esetén a csapat nem kap pontot.
A csoporthelyezéseket a pontok összege határozza meg. Azonos pontszám esetén a sorrendet az alábbiak szerint kell megállapítani:

  1.  a csoportkörben elért több győzelem;
  2. a csoportkör mérkőzéseinek gólkülönbsége;
  3. a csoportkörmérkőzéseken rúgott több gól;
  4. az egymás ellen játszott mérkőzések pontkülönbsége;
  5. a csoportkör fair play értékelésében elért jobb helyezés;
  6. sorsolás.

7. A verseny díjazása:

I. hely 100 000 – Ft
II. hely 50 000 – Ft
III. hely 30 000 – Ft

Tárgyjutalomban részesül a kupa gólkirálya, a legjobb kapus és a legjobb mezőnyjátékos.
A pénzdíjak átvétele átutalás útján történik. Adószámmal rendelkező sportegyesület esetén az egyesület, magánszemélyek esetén a magánszemély részére, a szükséges személyes adatok megadását követően. A pénzdíj az SZJA tv. szerint adóköteles jövedelemnek minősül.

8. Nevezési díj:
15 000Ft – Öregfiúk kategória az Egerszegi Sport és Turizmus KFT (8900 Zalaegerszeg, Stadion u. 3.) székhelyén készpénzben fizethető be hétfőtől péntekig 9-16 óra között, illetve az OTP Bank Nyrt.-nél vezetett 11749008-20183365 számú bankszámlaszámára fizethető be átutalással ill. bármely OTP bankfiókban. FONTOS! A nevezési díj befizetésekor a közlemény rovatban mindenki tüntesse fel a benevezni kívánt csapat nevét az egyértelmű azonosíthatóság érdekében, valamint a számlázási nevet és címet. A nevezési díjat mindenképpen a jelentkezési lap beküldésével egyidejűleg vagy azt követően fizessék be. A befizetett összegről a (a fent említett címen) számlát ad a csapatok által megadott névre és címre. A nevezés utáni visszalépés esetén pénzt nem áll módunkban visszafizetni!

9. Nevezési határidő: 2018. december 28., 12:00
Nevezéseket leadni a regisztrációs fül alatt létrehozott online regisztrációs űrlapon keresztül lehet. A nevezés a nevezési díj beérkezését követőn válik véglegessé. A csapat ezt követően jelenik meg a weboldalon a csapatok elnevezésű fül alatt.: Csapatok

10. Költségek:
A nevezés, az utazás és az esetlegesen felmerülő szállás költségei a résztvevő csapatokat terhelik.

11. Mérkőzés szabályok:
– Játékidő: 1x 15 perc, futóórával.
– A mérkőzések között várakozási idő nincs.
– A kapu mérete: 5×2 m, körben palánk.
– A mérkőzéseket 5-ös méretű labdával kell lejátszani.
– Csapatlétszám a mérkőzéseken: 1 kapus, 5 mezőnyjátékos.
– Minden csoport mérkőzésein mindvégig 2 fő játékvezető működik közre
– Az elődöntőkben és a döntőben döntetlen esetén a mérkőzést 3-3 büntető rúgással kell eldönteni.
– Kidobásból és középkezdésből közvetlenül gól nem érhető el.
– Játékost cserélni csak a kijelölt cserezónában, a saját térfélen lehet. A csereszabály megsértése esetén, a vétkes csapatnál 2”-es büntetést kell alkalmazni.
– A játékteret az oldalvonalnál (palánk) elhagyó labda játékba hozása csak lábbal engedélyezett, a palánktól maximum 1 méteres távolságról.
– A becsúszó szerelés NEM megengedett, kivétel a kapus becsúszása a büntetőterületén belül, amely megegyezik a nagypályás követelményekkel.
– A büntető rúgást a kijelölt büntetőpontról (9m a kaputól) kell elvégezni.
– Az alapvonalat elhagyott labdát a kapus csak kézzel hozhatja játékba. Labda akkor kerül játékba, amikor a kapus kidobása után a labda elhagyta a büntetőterületet. A kapus a kidobásnál úgy átdobhatja a labdát a másik térfélre, hogy vagy a saját térfelén lepattan, vagy valamelyik játékos még a kapus térfelén érinti a labdát. Amikor játékban van a labda, a kapus a kezében lévő labdát leteszi a földre abban az esetben lábbal gólt is érhet el és át is rúghatja a labdát a félpályán. Ha a kapusról a labda az alapvonalon túlra kerül, szögletet kell ítélni. Hazaadás a nagypályás szabályok szerint. A büntetőterületen kívül a kapus mezőnyjátékosnak tekintendő és akár gólt is szerezhet.
– A játékvezető sárga és piros lapot alkalmaz. Piros lap, esetén a kiállítás végleges. Végleges kiállítást kell alkalmazni kirívóan súlyos sportszerűtlenség esetén. Sárga lap esetén a vétkes játékosnak 2 percre el kell hagynia a játékteret, a büntetés letelte után újra visszatérhet a játéktérre. A piros lappal véglegesen kiállított játékos helyett 4 perc elteltével másik játékos beállhat. A kiállított játékos akkor sem jöhet vissza a büntetés letelte előtt, ha a csapata gólt kap!
– A végleg kiállított játékos automatikusan nem játszhat csapatának következő mérkőzésén, de a versenybíróság az eset súlyosságától függően hosszabb eltiltást is adhat.
– Szögletnél, oldalberúgásnál, illetve szabadrúgásnál a letett labdától minimum 3 méterre kell állnia az ellenfél játékosának. Azt a játékost, aki nem tartja be ezt a szabályt, 2 perces kiállítással kell büntetni.
A palánkot megfogni és így akadályozni az ellenfél szabad mozgását, illetve kizárni őt a labda szabályos megszerzésének lehetőségétől nem szabad. Ennek megsértése esetén a játékvezető közvetett szabadrúgást ítél az ellenfél javára.
– Amennyiben a labda a mennyezetet érinti (a játéktér felett) a játék tovább folytatódik.
– Az oldalpalánk fölött játéktéren kívülre kerülő labdát oldalberúgással lehet játékba hozni arról a helyről, ahol az érintés történt. Oldalberúgásból közvetlenül gólt elérni nem lehet.
– Minden mérkőzésről egyszerűsített jegyzőkönyv készül.
– A kupa lebonyolításával kapcsolatos, a jelen szabályzatban nem szereplő kérdésekben a Labdarúgás Szabálykönyvében foglaltak az irányadóak!

12. Egyéb:

– Óvási díj: 10.000.- Ft (azaz Tízezer forint). Óvást az érintett mérkőzés befejezését követő 10 percen belül kell írásban leadni a versenybizottság elnökéhez. Az óvás jogossága esetén az óvási díjat visszafizetjük, ellenkező esetben nem.
– Súlyos sportszerűtlenség, komolytalan játék, vagy ha a mérkőzésen a megegyezés gyanúja áll fenn, a játékvezető a mérkőzést félbeszakíthatja. A versenybíróság a vétkes csapat/ot/okat a további küzdelmekből kizárhatja, továbbá a vétkes együttes/ek játékosait a következő évi kupaküzdelmekből is kizárhatja.
– Az öltözőkben és a teremben okozott kárt az elkövető csapat köteles megtéríteni.
– A csapatok csak egységes sportfelszerelésben és teremcipőben léphetnek pályára.
– Gumi stoplis cipőben játszani tilos!
– A sorsolás eredményéről és az időrendről minden csapat a weboldalon található kupa elnevezésű menüpont alatt tájékozódhat.: Kupa
– Az öltözőkben elhelyezett értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk!
– A versenykiírásban nem szereplő ügyekben a Versenybíróság dönt.
– A versenykiírás feltételeit a csapat magára nézve kötelezően elfogadja és annak rendelkezéseit tudomásul veszi.
A lebonyolítási rend 20 jelentkező csapat esetén érvényes. Ettől eltérő számú jelentkezés esetén a lebonyolítási rend a fentiektől eltérhet.
A versenykiírás módosításának jogát a szervezők fenntartják.

Zalaegerszeg, 2018. február 20.

A VERSENY RENDEZŐI